artikel

Kruidige roze peperkoekjes bereiden

Restaurant

Bij de Groene Lantaarn in Zuidwolde verwerken de koks roze peperkoekjes in desserts voor een extra kruidige smaak. De garnering is eenvoudig te maken maar het is belangrijk om het beslag dun op de bakplaat te bestrijken en deze snel te verwijderen nadat ze uit de oven komt.

Kruidige roze peperkoekjes bereiden

Charlie Dekker van De Groene Lantaarn laat hier in deze video zien hoe je deze koekjes bereid.

Recept:

Ingrediënten:

  • 50 gram glucosestroop
  • 50 gram kristalsuiker
  • 20 roze peperkorrels
  • Maak van glucosestroop, kristalsuiker en roze peperkorrels een mengsel. Maak een sjabloon en leg deze op een bakmatje. Smeer de vorm in met het mengsel. Strooi dit uit op de bakplaat waarop een mal van bakpapier ligt.

    Verwijder het papier voorzichtig. Plaats het plateau in de oven. Bak kort af op 175 graden Celsius.

    Haal de plaat uit de oven en laat even rusten. Snijd de koekjes zo snel mogelijk los van het plateau om vastplakken te voorkomen. Gebruik als garnering.