artikel

Barça, Amsterdam

Restaurant

Ernstige waterschade bij bar-restaurant Barça maakte een grootschalige renovatie noodzakelijk. Aanleiding voor Bouke de Jong en Raymond ’t Hooft om ook enkele operationele knelpunten aan te pakken en de sfeer van de zaak aan te passen. Met een totale metamorfose als resultaat.

Barça, Amsterdam

Nieuw is dat Barça nu ook open is voor de lunch, terwijl de dansvloer met dj booth ’s avonds een extra aanvulling is. Barça is volgens de eigenaren momenteel de enige zaak in de Amsterdamse Pijp met een dansgelegenheid, inclusief discolampen en glitterbol. Sinds de verbouwing kunnen gasten gebruikmaken van het WiFi-netwerk, zowel binnen als op het terras aan het Marie Heinekenplein.

Achterin de zaak is een rookruimte gecreëerd, uitgevoerd met glaswanden met vitrages. Verder blijft het concept waarmee Bouke en Raymond vijf jaar geleden startten, gehandhaafd: Spaanse tapa’s aangevuld met lokale eetcafégerechten op restaurantniveau, Spaanse wijnen en cava’s en een ongedwongen ambiance.

Marie Heinekenplein 31. Tel. (020) 470 41 44. www.barca.nl. Capaciteit: 100 zitplaatsen; terras 100. Prijsindicatie: broodjes vanaf €5,-. Geopend zo t/m do 11.00 tot 01.00 uur; vr/za 11.00 tot 03.00 uur.

Reageer op dit artikel