artikel

Bossche restaurants lanceren nieuwe alliantie

Restaurant

Zo’n 24 restaurants uit ’s-Hertogenbosch werken samen op het gebied van promotie via de Restaurant Alliantie. Op 19 april is deze officieel gelanceerd. Meesterkok Gerrit Greveling en Marc Raaijmakers (Koning Willem I College) zijn de voorzitters.

Bossche restaurants lanceren nieuwe alliantie

Met het sabreren van een magnum lanceerde de Bossche wethouder Hoskam officieel op 19 april de Restaurant Alliantie.

Doel van het nieuwe samenwerkingsverband van 24 restaurateurs uit de Brabantse hoofdstad liggen vooral op het gebied van promotie. Zo willen de deelnemende restaurateurs een betere aansluiting op evenementen in de stad.

Champagnebar

De Alliantie presenteerde zich van 15 tot en met 22 april middels een champagnebar en gerechten op de Art Fair in het Autron. Verderop in het jaar staat samenwerking met Jazz in Duketown, Bourgondisch ’s-Hertogenbosch, het Museumweekend en Winterparadijs op het programma.

De nieuwe club heeft  de wens de verblijfsduur van bezoekers te verlengen en gasten pro-actief te interesseren in een breed aanbod van activiteiten in de ’s-Hertogenbosch. Naast het aanbieden van arrangementen komt de Alliantie met culinaire routes, een diner coupon en netwerkborrels.

Voorzitters

Gerrit Greveling, die tot 2011Chalet Royal in ’s-Hertogenbosch uitbaatte, deelt samen met Marc Raaijmakers, directeur van middelbare horecaschool Willem I College, het voorzitterschap.

Het nieuwe samenwerkingsverband kwam tot stand na een onderzoek naar het bestaansrecht voor het horecaplatform. 24 restaurants meldden zich uiteindelijk aan.

Leden

Restaurants die zich hebben aangesloten zijn: Allerlei & Visserij, Casa Casa Don Arroyo, Artisan,  Le Bateau, Coquille, Christoffel , Eetbar Dit, Bistro de Eeterij, Kakama Asian Food & Bar , Lux,  Le Méridien, Nescio, Ristorante Da Peppone, Pilkington’s, Pollevie, Lunch en dinercafé van Puffelen, Ries Eten & Drinken, Sense, The Sushi Lounge, ff Swanjéé Grill Wapaz, Wines & Cocktails , Bistro Tante Pietje, d’Orient Uskudar, In den Zevenden hemel, Zoetelief.

Reageer op dit artikel