artikel

Chalet Suisse, Rotterdam

Restaurant

Door de (her)opening van Chalet Suisse wordt een stukje Rotterdam in ere hersteld. Het Zwitserse chalet werd in 1955 gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in het park bij de Euromast.

Chalet Suisse, Rotterdam

De belangrijkste pijler op de menukaart van het gerenoveerde etablissement is Zwitserse kaas van het merk Kaltbach. Kaasfondue wordt als hippe tapashap geserveerd of aan tafel in moderne fonduepannetjes. De menukaart vermeldt ook schnitzel, cordon bleu, kalfsvlees met champignons, piepkuiken uit de oven of zeetong in boter gebakken. De gerechten gaan vergezeld van internationale wijnen, waaronder ook Zwitserse.

De Rotterdamse ondernemer Jeanine van Vliet (r), ook eigenaar van schoonmaakbedrijf Dutch Cleaning Company en brasserie Taste in de Maasstad, wil graag het sfeervolle Zwitserse gevoel terugbrengen in Chalet Suisse. Donkere eikenhouten pilaren, een Zwitserse kaasgeur, hertenkoppen en geweien aan de wand. Maar wel met een kwinkslag en een moderne touch.

,,We worden bijgestaan door Martijn Bos van Boska Holland. Deze specialist in kaasgereedschap denkt graag met ons mee om de kaasfondue letterlijk en figuurlijk op de kaart te zetten.’’ Verder krijgt de eigenaar assistentie van bedrijfsleider Vanessa Rademaker (l).

Kievietslaan 31. Tel. (010) 436 77 77. www.chaletsuisse.nl. Capaciteit: 180 zitplaatsen; terras 150. Prijsindicatie: tweegangen lunchmenu €26,-; kaasfondue €24,50 p.p. Dagelijks geopend 11.30 tot 22.00 uur.

Reageer op dit artikel