artikel

Crème Crue, Rijswijk

Restaurant

Patrick Kelder (l) maakte tot eind 2008 naam als chef-kok bij Janvier in Amsterdam. Toen dit bedrijf werd verkocht, maakte hij werk van zijn jongensdroom: een mooi restaurant neerzetten in zijn woonplaats Rijswijk. In Crème Crue wil hij zijn liefde voor koken en voor mooie, natuurzuivere producten overbrengen.

Crème Crue, Rijswijk

‘Kwaliteit en inventiviteit, daar gaat het om. We werken alleen met dagverse producten, volgens de richtlijnen van Euro-Toques. Koken is voor mij dan ook geen werk. Het is een passie’, aldus Kelder.

De villa waarin Crème Crue is gevestigd, bestaat uit drie lagen met elk een eigen uitstraling. De benedenverdieping herbergt een klassiek restaurant met zonnige serre en tuin. Op de eerste etage huist de grote open keuken, inclusief chefs table, tevens inzetbaar als kookstudio.

Op de tweede etage bevindt zich de board room voor private dining en vergaderingen. De chef-kok zet in Crème Crue zijn samenwerking met souschef Pieter Jobse (r) voort. Maître is Léon Blijd, Chris Spoel is diens rechterhand.

Haagweg 114. Tel. (070) 365 10 80. www.cremecrue.nl. Capaciteit: 45 zitplaatsen; chef’s table 16; terras 45; kookstudio 60; board room 14. Prijsindicatie: hoofdgerechten €30,- en tweegangen lunchmenu €29,50. Geopend: do/vr lunch vanaf 12.00 uur; diner vanaf 18.00 uur; za alleen diner. Zo t/m wo groepen à la carte en kookstudio op reservering.

Reageer op dit artikel