artikel

Culibus bij opening wijndomein Neil Ellis

Restaurant

De Culibus van de JRE rijdt gedurende het WK Voetbal door Zuid-Afrika. Met regelmaat doet MissetHoreca.nl verslag van de avonturen van de busgasten tienduizend kilometer verderop. De bus is dit keer bij de opening van de nieuwe wijnkelder van Neil Ellis in Stellenbosch. Ellis geldt als een van de belangrijkste wijnmakers van Zuid-Afrika.

Culibus bij opening wijndomein Neil Ellis

‘Hier in Stellenbosch, op een uurtje rijden van Kaapstad, is het gelukkig niet meer zo koud,’ laat Patrick van Zuiden tijdens de dagelijkse update aan Missethoreca.nl weten.

‘Dinsdag hebben we met de Culibus rond de middag de opening van het nieuwe wijndomein van Neil Ellis bijgewoond. Jef Schuur en Onno Kokmeijer hebben de lunch verzorgd voor de dertig gasten. Veel andere koks, waaronder Ron Blaauw, Henk Savelberg, Hans van Wolde en ikzelf zaten daarbij ook aan tafel. Mario Ridder die gisteren achter de kachel stond, is weer richting Nederland vertrokken. Zo is het hier elke dag een komen en gaan van topkoks.’

Wijn proeven

‘Natuurlijk hebben we zelf ook van de wijn geproefd. Zo lekker was-ie dat veel van ons vergaten de wijn uit te sputen. Zo’n topwijn wordt hier geschonken.’

Great Grapes Wine

Neil Ellis heeft hier een waanzinnig wijndomein neergezet. Fantastisch. Alles nieuw waardoor er topcondities voor de wijn ontstaan. De wijn van Neil Ellis wordt in Nederland geïmporteerd door Great Grapes Wine, vandaar dat de Culibus bij de opening aanwezig was. Dit is een van onze commerciele klussen in Zuid-Afrika. Hier verdienen we wat mee en dat geld spenderen we vervolgens weer aan de liefdadigheid. Soms voelen we ons net Robin Hood hier. We sluizen geld van de rijken door naar de armen.’

‘De Culibus wordt later vandaag weer gereed gemaakt voor vertrekt richting Kaapstad. We verblijven daar vanavond in een hotel waarna de bus op woensdag weer verder toert door Zuid-Afrika. Er staat die dag een veldbraai op de Oranjecamping in Paarl op het programma.’

Technische problemen

‘De rit van Bloemfontein naar Kaapstad/Stellenbosch verliep overigens niet zonder problemen. De bus kreeg te maken met een technisch mankement. Gelukkig konden we hier bij een lokaal garagebedrijf terecht. We hebben een jongen aan boord met gouden handen. Hij is monteur bij het bedrijf dat de bus gebouwd heeft. Hij lag om negen uur gisteravond onder de bus en was om twee uur ’s nachts klaar. Om vijf uur vanochtend waren we na 1600 kilometer eindelijk in Stellenbosch en om negen uur vanochtend zijn we gestart met de voorbereidingen voor de lunch! Straks maar even lekker een dutje doen dus.’

De eerdere edities van het reisverslag

Nieuwsberichten over Culibus:

Reageer op dit artikel