artikel

Davanti, Valkenburg

Restaurant

Naast de kasteelruïne openden Charles Otten (25) en Kim Boves (26) restaurant Davanti. Charles Otten is de zoon van Anja van Loo, die samen met Erik van Loo tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam runt. Charles deed ervaring op bij o.a. Prinses Juliana, Toine Hermsen, Château Neercanne, Parkheuvel, Latinos (van zijn vader Charel Otten), De Burgemeester en Tout à Fait.

Davanti, Valkenburg

Zijn kookstijl is mediterraan, terwijl hij het liefst met regionale producten werkt, zo vers en zo biologisch mogelijk. De groenten haalt de kok bij De Tuin van Sint Pieter in Maastricht en de Eyserhalte in Eys. Zijn streven?

,,Eerst zorgen dat we een gezond bedrijf worden. Met een toegankelijke menukaart moet iedereen zich hier welkom en thuisvoelen. In de toekomst ambiëren we een bib gourmand of een Michelinster.’’

Ook Kim Boves komt uit een horecafamilie. In de aanloop van Davanti liep de gastvrouw stage bij Limburgse topzaken als Beluga, Da Vinci en De Leuf. Het interieur van Davanti is modern-klassiek; de tafels zijn met linnen gedekt. Achter het aperitiefgedeelte is een hoekje met hoge tafels voor ‘high dining’.

Berkelstraat 22. Tel. (043) 601 23 43. www.restaurantdavanti.nl. Capaciteit: 48 zitplaatsen; terras 35. Prijsindicatie: driegangenmenu €35,-; driegangen lunchmenu €27,50. Dagelijks geopend vanaf 11.00 uur; keuken sluit 22.00 uur.

Reageer op dit artikel