artikel

De Branderij, Groningen

Restaurant

De nieuwste horecazaak in Groningen is vernoemd naar de koffiebranderij die in 1855 in het pand werd gesticht door Hermanius Smith. In het monumentale etablissement zit nu op de begane grond eetcafé annex restaurant De Branderij, terwijl discotheek EnZo nog steeds op de bovenste verdiepingen zit.

De Branderij, Groningen

Het interieur is gerenoveerd, maar straalt de sfeer uit van klassieke gemoedelijkheid door de historische foto’s aan de muur, de ouderwetse verlichting, de houten afwerking en de ingetogen kleuren. Bedrijfsleider Mark Pretorius (foto) is enthousiast over de renovatie.

‘Sinds de opening vindt iedereen het veel knusser. Bovendien krijgen we veel reacties op de nieuwe menukaart, die varieert van een kipsaté tot eendenborstfilet met jus van port of een maaltijdsalade met gegrilde tonijn. En de verhouding tussen prijs en kwaliteit is goed. De daghap is er al voor €7,50.’ Verantwoordelijk daarvoor is Clemens Piening. De chef-kok is afkomstig van Baton Rouge in Groningen, terwijl Mark Pretorius in club Pand 48 werkte.

’s Avonds is De Branderij de locatie voor een gezellige borrel. Tijdens café Fout!@deBranderij gaan in het weekeinde alle remmen los op de muziek ‘van toen en nu’.

Poelestraat 55. Tel. (050) 230 38 11. www.debranderij.com. Capaciteit: 2 zalen; 60 zitplaatsen; terras 40. Prijsindicatie: amsterdammertje €2,30; daghap €7,50; driegangenproeverij €27,50. Geopend di t/m za vanaf 17.00 uur; do/vr/za tot 04.00 uur.

Reageer op dit artikel