artikel

De Jonge De Jong, Rotterdam

Restaurant

Jim de Jong is met zijn 21 jaar een van de jongste patron-cuisiniers in Nederland. Op Katendrecht ging hij van start met restaurant De jonge De Jong.

De Jonge De Jong, Rotterdam

Voorjaar 2008 zwaaide hij af als beste studentkok aan het Zadkine College. Aansluitend volgden werkstages bij de culinaire grootheden Gordon Ramsay en Heston Blumenthal. Daarna maakte De Jong als chef de partie deel uit van de witte brigade van Le Jardin des Sens, de tweesterrenzaak van Jacques en Laurent Pourcel in Montpellier. In Nederland werkte hij o.a. bij Le Cirque in Den Haag.

Zijn leeftijd genereerde veel publiciteit in de media. ‘Iedereen wil weten wie ik ben’, zegt hij. ‘We zitten dan ook elke avond vol. Ik merk wel dat koken en ondernemen een zwaar bestaan is. Veel dingen moet ik uitbesteden aan mijn zakelijke partners Rachèl van Olm en Harry-Jan Bus. Zij zijn de directeuren van het tegenovergelegen Theater Walhalla.’

Delistraat 52. Tel. (06) 41 37 48 93. www.dejongedejong.nl. Capaciteit: 40 zitplaatsen; terras 30. Prijsindicatie: hoofdgerechten €20,- tot €40,-; driegangenmenu’s vanaf €27,-. Open wo t/m zo 18.00 tot 24.00 uur.

Reageer op dit artikel