artikel

De Raadskelder, Roermond

Restaurant

Genieten van klassieke, vers bereide gerechten en lokale producten in een gemoedelijke sfeer. Dat is wat Danyel van den Bongard zijn gasten wil bieden. Hij is niet alleen de kok, hij wil graag advies en uitleg geven over menu’s.

De Raadskelder, Roermond

De 37-jarige patron cuisinier begon z’n carrière al met 14 jaar als leerling bij Prinses Juliana in Valkenburg. Ervaring als kok deed hij onder meer op bij Bilderberg Château Holtmühle, De Pauwenhof, Château Neercanne, Inter Scaldes en verschillende restaurants in Duitsland, waaronder Kaisersthülerhof in Aken.

De afgelopen jaren was Danyel van den Bongard directeur van Parkhotel Rooding in Valkenburg. Omdat z’n passie altijd in de keuken heeft gelegen, is de start van een eigen restaurant een logische stap.

Het grote gebeuren. Zo heten de hoofdgerechten op de maandelijks wisselende menukaart. Bijvoorbeeld Limburgs hammetje in bockbier gegaard, met saus van Canisius siroop uit Schimmert. Gastheer/sommelier van De Raadskelder is Roel Kruijtzer ( r).

Kraanpoort 7. Tel. (0475) 31 67 91. www.deraadskelder.com. Capaciteit: 75 couverts. Prijsindicatie: driegangenmenu €37,50; lunchmenu €20,-. Geopend vanaf 12.00 uur voor lunch en diner; za vanaf 18.00 uur. Wo gesloten.

Reageer op dit artikel