artikel

De Roerganger, Roermond

Restaurant

Lekker genieten van eerlijke gerechten en internationale wijnen. Dat is wat brasserie-restaurant De Roerganger ambieert, genoemd naar het idyllische riviertje de Roer.

De Roerganger, Roermond

Eigenaar zijn Bert en Geert Pelzer, ook uitbaters van De Rooijerie en De Uitmarkt gelegen aan de Grote Markt in Venray. De ondernemers toverden de voormalige eetgelegenheid Sabroso in korte tijd om tot een eigentijds restaurant, waarin de kleuren zwart en wit de basis vormen. Renée Janssen (27), geen onbekende in de Roermondse horecawereld (o.a. bedrijfsleidster bij Le Journal), zwaait namens de broers de scepter in De Roerganger.

Chef-kok is Jerry Walenbergh, hij komt van hotel Arcen. Bij De Roerganger kan de gast snel een hapje eten, maar zich ook laten verrassen met een twee-, drie-, vier- of vijfgangenmenu. Bert Pelzer is er kort over: ,,We bieden voor ieder wat wils, variërend van saté tot sushi of coquilles.’’

Roersingel 4. Tel. (0475) 42 06 62. www.deroerganger.nl. Capaciteit 65 zitplaatsen; terras 20. Prijsindicatie: hoofdgerechten €16,50 tot €27,50; tweegangen verrassingsmenu €28,50; vijfgangen €43,50. Geopend vanaf 17.00 uur. Wo gesloten.

Reageer op dit artikel