artikel

De Seghesteen, Slochteren

Restaurant

Bedrijfsleider Jan van der Velde (r) neemt restaurant De Seghesteen over van Hans en Dagmar van Diest. Er is gekozen voor de bistroformule onder de noemer Bistro S.

De Seghesteen, Slochteren

‘Maar het is beslist geen eetcafé’, haast compagnon Wouter Visser (l) zich te zeggen. ‘We hebben ons laten inspireren door de klassieke Franse bistro, maar De Seghesteen blijft gewoon een restaurant met linnen gedekte tafels. Specialiteiten op de menukaart zijn echte Franse klassiekers als tournedos stroganoff, sole à la meunière en homard à l’americaine. Wel willen we onze eetgelegenheid toegankelijker maken door de menukaart te laten terugkeren. Voorheen kwam de bediening of de kok bij de gasten aan tafel om de menukeuze te bespreken.’

Waar Jan van der Velde de gastheer is, neemt zijn rechterhand Wouter Visser de zakelijke aspecten voor zijn rekening. De voormalige eigenaren Hans en Dagmar van Diest werken tijdelijk nog achter de schermen mee om de overgang te vergemakkelijken. Chef-kok is Kina Roossien, zij werkt al vijf jaar bij het bedrijf en is momenteel bezig het wildmenu van vier gangen voor te bereiden.

Hoofdweg 22. Tel. (0598) 42 22 44. www.seghesteen.nl. Capaciteit: 50 couverts; terras 50; 3 zalen; capaciteit 350 personen. Prijsindicatie: hoofdgerechten vanaf €17,50; driegangen bistromenu €32,50. Geopend: do t/m zo voor lunch en diner vanaf 12.00 uur; keuken sluit 22.00 uur. Ma/di/wo gesloten.

Reageer op dit artikel