artikel

DéGé, Hoofddorp

Restaurant

Patron/gastheer Thom van der Heide begon in 2003 met restaurant Frouckje State in het Friese Rijperkerk, samen met voormalig compagnon Johan Oordijk. Sinds 1 januari hebben Thom en zijn echtgenote Joukje het hele Frouckje State overgenomen.

DéGé, Hoofddorp

DéGé is een strak restaurant met een moderne knipoog naar de traditionele Franse brasserie. De gast heeft keuze uit een snelle gang of een uitgebreide lunch met wijnarrangement. De keuken staat onder supervisie van chef-kok David Girault, aan wiens initialen de naam is ontleend. Girault is geboren in Frankrijk. In de klassieke Franse keuken genoot hij zijn opleiding. De echtheid van producten stond bij hem al vroeg centraal.

In 1996 arriveerde hij in Nederland, waar hij onder andere in Haarlem werkte met Michél Lambermon bij restaurant De Componist. ,,DéGé staat voor toegankelijke pure gerechten zonder veel poespas. Klassieke Franse recepturen, gemaakt met Hollandse streekproducten’’, zegt de chef-kok met een zangerig Frans accent. ,,Ik kies voor duurzame, seizoensgebonden en lokale producten, omdat ze simpelweg erg lekker zijn.’’

DéGé is gehuisvest in het Transpolis-gebouw. Naast de brasserie zijn er ook een espressobar en een luxe selfservice restaurant. In het voorjaar komen er een groot terras en een speelruimte voor de kleintjes. Bovendien is de brasserie dan zeven dagen open. Eigenaar is OSP Catering.

Polarisavenue 1. Tel. (023) 568 51 25. www.brasseriedege.nl. Capaciteit: brasserie 40 zitplaatsen; espressobar 35; selfservice 145. Prijsindicatie: lunchmenu twee gangen €21,50; drie gangen €29,50. Geopend ma t/m vr van 08.00 tot 19.00 uur. Diner op reservering.

Reageer op dit artikel