artikel

Habibi, Amersfoort

Restaurant

Restaurant Habibi serveert gerechten uit de Arabische wereld. De hapjes en drankjes hebben hun oorsprong in de rijke culinaire historie en worden geserveerd in een Arabische loungeomgeving met een moderne twist. Wijnen uit Libanon, Tunesië en Marokko begeleiden de gerechten.

Habibi, Amersfoort

Eigenaar/gastvrouw Yamna Bounaanaa (30) is een geboren en getogen Amersfoortse van Marokkaanse afkomst. Zij werkte jaren in de horeca, onder andere bij De Korenbeurs en Wilhelminapark in Utrecht. Na een uitstapje naar een andere branche is Yamna nu terug om haar droom in vervulling te brengen. Een eigen restaurant, waarbij ze haar roots kan mixen met haar passie voor koken.

Op verzoek verzorgt ze ook Arabische high teas en cocktails. Naast het culinair genieten staat entertainment op het programma in de vorm van oriëntaalse dans. Het zijn de ingrediënten voor een ontspannen avond. Een optie zijn diverse workshops omtrent de Arabische keuken. Habibi betekent ‘liefje’. Dit woord is volgens Yamna vorig jaar zelfs opgenomen in woordenboek de Dikke van Dale. ‘ Mijn verwachting? Ik hoop dat Habibi over een half jaar hét liefje ofwel dé tent van Amersfoort is.’

Krommestraat 45. Tel. (033) 879 54 52. www.restauranthabibi.nl. Capaciteit: 65 zitplaatsen. Prijsindicatie: lunchgerecht €5,-; dinergerecht €9,-. Geopend: di t/m za vanaf 12.00 uur; zo vanaf 17.00 uur. Ma gesloten.

Reageer op dit artikel