artikel

Het Wapen van Egmond, Egmond aan Zee

Restaurant

Na twaalf jaar vonden Pieter-Bas (r) en Reindert-Jan Antoons dat het tijd werd voor een nieuwe look voor hun grand café-restaurant Het Wapen van Egmond.

Het Wapen van Egmond, Egmond aan Zee

Opdracht van de broers voor bureau Estida was de traditionele maritieme sfeer moderniseren, met behoud van de aantrekkingskracht op de bestaande klantenkring. Daarbij werd de ligging van het bedrijf, in het centrum van Egmond aan Zee en vijftig meter van het strand, als uitgangspunt genomen voor het interieurconcept.

Dit is vertaald naar een basis van geolied eikenhout voor de vloer, bar en tafelbladen, en diep donkerblauwe en zandkleurige stoffering. Sfeerbepalend zijn de Louvre-wanden, aangelicht door langzaam verkleurend led-licht, en de doorkijkhaard die vanaf de serre zicht geeft op het achtergelegen restaurantgedeelte.

De drukke keukenuitgifte is door een glazen wijnwand functioneel en decoratief afgeschermd van het restaurant. Nautische accenten zijn decoraties, variërend van een enorme abstract gevormde roestvrijstalen kreeft tot grote Caribische schelpen.

‘Estida is goed geslaagd in de opzet om een moderniseringsslag te maken en toch de voor ons bedrijf kenmerkende familiesfeer te handhaven’, aldus een enthousiaste Pieter-Bas Antoons. De eigenaar is in de badplaats actief als bestuurslid van de ondernemersvereniging.

Voorstraat 150-154. Tel. (072) 506 48 35. www.hetwapenvanegmond.nl. Capaciteit: café 50 zitplaatsen; restaurant 90; terras 120. Prijsindicatie: hoofdgerechten €15,- tot €30,-. Dagelijks geopend 10.00 tot 01.00 uur.

Reageer op dit artikel