artikel

‘Ik hoop de Michelinster mee te nemen naar het PSV-Stadion.

Restaurant

Stel je hebt een Michelin-ster en je gaat op een andere plek een nieuw bedrijf beginnen; wat gebeurt er dan met die classificatie van de bandenfabrikant? René Brienen, van restaurant Onder de Boompjes in Overloon, laat via een persbericht weten dat hij toestemming van Michelin heeft om zijn ster mee te nemen naar het in […]

‘Ik hoop de Michelinster mee te nemen naar het PSV-Stadion.

Stel je hebt een Michelin-ster en je gaat op een andere plek een nieuw bedrijf beginnen; wat gebeurt er dan met die classificatie van de bandenfabrikant? René Brienen, van restaurant Onder de Boompjes in Overloon, laat via een persbericht weten dat hij toestemming van Michelin heeft om zijn ster mee te nemen naar het in april te openen restaurant in kasteeltje Hattem in Roermond.
Hij is ‘aangenaam verrast’ dat hij in de editie van 2003 vermeld wordt met een ster achter kasteeltje Hattem.

Ook Johan van Groeninge van restaurant Van Groeninge in Hilvarenbeek hoopt de onderscheiding mee te mogen nemen naar zijn nieuwe onderkomen. Vanaf augustus kookt hij in het PSV-stadion in Eindhoven. Wat hem betreft wordt het een soortgelijk restaurant en blijft de bedrijfsnaam hetzelfde. ‘Ik weet dat Michelin gecharmeerd is van Anderlecht in Brussel’, aldus de patron-cuisinier. Daar is eveneens een restaurant met ster in een voetbalstadion gevestigd. Van Groeninge verwacht daarom dat Michelin geen problemen zal hebben met de verhuizing van de ster. ‘Je eerste ster krijg je voor je keuken. Daar zal ik weinig aan veranderen.’

Reageer op dit artikel