artikel

Isabel’s, Nijmegen

Restaurant

Simone en Pim Ansink openden een tweede restaurant in de benedenstad van Nijmegen. Isabel’s bistro, ‘het zusje van Heimwee’ hanteert een ander culinair concept, maar ademt dezelfde warme, huiselijke sfeer.

Isabel’s, Nijmegen

Het echtpaar liet het 17e eeuwse pand – waar voorheen Wijmpje’s bistro zat en sinds 2005 restaurant Schenck – grondig renoveren. De voorheen donkere muren en lambrizeringen zijn voorzien van een frisse laag verf. De originele houten vloeren en balkenplafonds werden opgeschuurd en in de boenwas gezet. Ook de intieme ‘Engelenkamer’ boven de St. Anthonispoort met weids uitzicht over de Waal onderging een facelift.

De uitbaters zijn door de wol geverfd in horecaland. Bij hen geen spoor van twijfel. Simone: ‘De kredietcrisis? Dat zal geen jaren duren. Bovendien merken we er tot nu toe weinig van. Dit pand is een mooie kans, met een prachtig terras aan het water. In de zomer eten de gasten buiten, met uitzicht op de Waal. Bovendien ligt Isabel’s op nog geen 200 meter van Heimwee, dat is uniek.’ Net als bij Heimwee wordt gekookt met verse streekproducten, liefst biologisch. ‘Alles moet kloppen’, is Pim Ansinks motto.

Lage Markt 47. Tel. (024) 322 60 40. www.isabels.nl. Capaciteit: 80 zitplaatsen; terras 80. Prijsindicatie: hoofdgerechten circa €16,-. Dagelijks geopend vanaf 17.00 uur.

Reageer op dit artikel