artikel

Kanshebber: Margo Reuten van Da Vinci

Restaurant

Margo Reuten van Da Vinci in Maasbracht ziet de opschudding al voor zich als ze als eerste vrouwelijke chef in Nederland een derde ster zou krijgen. Ze durft er echter niet op te rekenen. Grootste kanshebber voor de ultieme beloning is volgens haar collega Jannis Brevet.

Kanshebber: Margo Reuten van Da Vinci

Is de culinaire top van Nederland goed genoeg voor meer driesterrenrestaurants?

‘Waarom niet? We hebben dertien tweesterrenzaken die allemaal heel goed bezig zijn. En twee super driesterrenchefs met Jonnie Boer en Sergio Herman. Als je ziet wat er in het buitenland gebeurt rondom Michelin, dan maken wij er zeker ook kans op. In Duitsland, België en Italië zijn nieuwe derde sterren gevallen. Waarom bij ons niet?’

Hoeveel nieuwe driesterrenrestaurants krijgt Nederland erbij?

‘Als er al een derde ster bij komt, dan is het er één. Ik zou het geweldig vinden voor heel culinair Nederland. Het zou écht geweldig zijn, ongeacht wie hem krijgt.’

Waarom komt jouw restaurant in aanmerking voor een derde ster?

‘Volgens mij maakt iedereen met twee sterren evenveel kans. Het zou natuurlijk wel heel bijzonder zijn als ik hem als vrouwelijke chef zou krijgen. Dan gaat het dak er hier wel af, maar ik reken er echt niet op. Da Vinci is wel al lang op de goede weg hier in Midden-Limburg, maar we moeten maar gewoon afwachten tot 28 november.’

Hoe belangrijk voor jou is een derde ster?

‘Het zou uniek zijn. Geweldig. Zeker als vrouw. Maar ik durf er niet van te dromen.’

Als het niet jouw restaurant is, wie dan wel?

‘Jannis (Jannis Brevet – InterScaldes, red.). Hij is een heel waardig ambassadeur. Iemand die de klassieke keuken combineert met zijn eigen, nieuwe inbreng. Hij zit er al geruime tijd zo dicht tegenaan. Michelin moet hem niet nog een jaar laten wachten. Als hij hem krijgt, dan is daar de tijd nu rijp voor.’

Ben je bang om een ster te verliezen?

‘Absoluut niet. Zonder arrogant te willen zijn, heb ik daar echt nog geen moment aan gedacht. Nee.’

Reageer op dit artikel