artikel

Kanshebber: Nico Boreas van Boreas

Restaurant

Nederland is ‘absoluut klaar’ voor een derde driesterrenrestaurant, meent Nico Boreas van Boreas in Heeze. Zelf verwacht hij deze niet. ‘Wij hebben de tweede ster pas twee jaar.’ Over wie dan wel in aanmerking komt, laat Boreas zich niet uit. ‘Dat moet Michelin maar beoordelen.

Kanshebber: Nico Boreas van Boreas

Is de culinaire top van Nederland goed genoeg voor meer driesterrenrestaurants?

‘Absoluut. Als je het culinaire niveau van Nederland vergelijkt met dat van het buitenland, dan kunnen we concluderen dat we goed bezig zijn. Er is zeker een constante lijn zichtbaar.’

Hoeveel nieuwe driesterrenrestaurants krijgt Nederland erbij?

‘Ik heb geen idee. Dat weet alleen Michelin.’

Waarom komt jouw zaak in aanmerking voor een derde ster?

‘Ik denk niet dat wij daarvoor nu in aanmerking komen. Twee jaar geleden hebben wij onze tweede ster gekregen en daarmee zijn we de jongste van de dertien bedrijven met twee sterren.’

Hoe belangrijk is voor jou een derde ster?

‘Laten we eerst maar eens een heel goede tweesterrenzaak zijn en als dat op termijn leidt tot een derde ster, dan is dat prachtig. We zijn op dit moment heel constant en het is druk in het restaurant.’

Als het niet jouw restaurant is, wie dan wel?

‘Dat moet Michelin maar beoordelen. Er wordt al genoeg voorspeld.’

Ben je bang om een ster te verliezen?

‘Als je twee sterren hebt, dan kun je er één verliezen. En er dus ook één bij krijgen. Maar ik ben er niet bang voor en loop er ook niet elke dag mee rond. Daarvoor ben ik te nuchter. Ik weet hoe het voelt om een ster te verliezen (De Swaen in Oisterwijk, red.) en misschien speelt dat ook wel mee. Anderzijds hoop en denk ik dat Michelin niet over één nacht ijs gaat bij het toekennen of afpakken van een ster, en aangezien wij onze tweede ster twee jaar geleden pas hebben gekregen….’

Reageer op dit artikel