artikel

Le Journal, Lelystad

Restaurant

In navolging op het succes van Le Journal in Hilversum openden Merlijn en Marije Lindeman Le Journal in Lelystad. Een laagdrempelige grand café/restaurantformule ingericht door het Amsterdamse bureau ESTIDA.

Le Journal, Lelystad

Het interieur valt op door de prominente rol van verlichting binnen een overwegend zwart interieur. De glazen wanden zijn gevuld met glazen bellen, die worden verlicht met led-lampjes in verschillende kleuren. Stoffen lampenkapjes creëren een intieme huiselijke sfeer als tegenhanger voor de led-verlichte bollenslingers en het hippe zwart van de rubberen stoelen en velours banken. Het geheel is sexy, warm en uitnodigend.

‘We willen de huiskamer van Lelystad zijn. Een breed publiek trekken met een aantrekkelijke formule. Bij ons krijgt men een goede maaltijd, gebaseerd op de Franse keuken, voor relatief weinig geld’, aldus de uitbater/kok Merlijn Lindeman. ‘We maken alles zelf, dat is de kracht van ons bedrijf.’

Dukaatplein 8. Tel. (0320) 23 64 53. www.grandcafelejournal.nl. Capaciteit: 120 zitplaatsen; 20 barkrukken; terras 200. Prijsindicatie: bier van de tap vanaf €1,90; rode wijn per glas vanaf €3,-; driegangenmenu vanaf €16,50. Geopend zo t/m do 10.00-01.00 uur; vr/za 10.00-03.00 uur.

Reageer op dit artikel