artikel

Maxime Buitenhof, Den Haag

Restaurant

Het geheel verbouwde Pathé Buitenhof is omgetoverd tot een luxe bioscoop met een nieuw restaurant, grand café en een flink terras aan het Buitenhof. Bij Maxime kunnen bezoekers niet alleen stijlvol dineren, maar ook ontbijten, lunchen en borrelen.

Maxime Buitenhof, Den Haag

Het interieur is geïnspireerd op de Parijse en Weense grand cafés. ’s Ochtends om negen uur kunnen bezoekers al terecht voor ontbijt of een espresso Buscaglione drinken, met daarbij patisserie van het huis Jarreau.

‘Het grand café is vooral druk voor en na de films en in de weekenden, terwijl het restaurant bijna elke avond vol zit’, zegt maître-restaurant Kathelijn Sprengers. Chef-kok van Maxime Buitenhof is Patrick Otten, bedrijfsleider van het grand café is Jan Pronk. Marcel van der Kleijn, tevens eigenaar van Calla’s, wilde een zaak neerzetten ‘met een mooi interieur, lekker eten, een goede service en dat allemaal voor een redelijke prijs’.

Buitenhof 20. Tel. (070) 364 08 42. www.restaurantmaxime.nl. Capaciteit: grand café 70 zitplaatsen; restaurant 75; terras 250. Prijsindicatie: viergangenmenu €33,-. Geopend: grand café dagelijks geopend 9.00 tot 01.00 uur; restaurant dagelijks lunch 12.00-14.00 uur en diner 18.00-22.00 uur.

Reageer op dit artikel