artikel

Misset Restaurant, Oktober 09

Restaurant

Misset Restaurant, Oktober 09

Misset Restaurant, Oktober 09

Kaatje bij de Sluis

Peter Postma en Harald Bovenkamp namen vijf jaar geleden het roer over bij Kaatje bij de Sluis in Blokzijl. Het restaurant heeft een grote gastronomische traditie. De nieuwe eigenaren begonnen op nul. Ze koesteren het culinaire erfgoed van Kaatje, maar blijven restaurant en Blokzijl op de kaart zetten.

Driesterrenreis

In krap 14 maanden alle 54 Europese driesterrenrestaurants bezoeken, de chefs interviewen en de ervaringen opschrijven. Tweesterrenchef Paul van de Bunt kan de eerste twee jaar nog teren op zijn belevenissen.

Veelzijdige biet

De rode biet was jaren ondergewaardeerd als groente. Door er 25 verschillende culinaire bereidingen op los te laten, krijgt de groente weer erkenning. Lof voor de veelzijdige biet van food designer en kok Jeroen van Ooijen.

Eten voor je werk

Culinair recensent Mac van Dinther van de Volkskrant gaat nooit zomaar uit eten. Hij beschrijft wat hij tegenkomt bij zijn bezoeken. Daarbij denkt hij niet aan wat de kok er van vindt. Toch ligt hij wel eens wakker van negatieve recensies.

Sobere tafels

De crisis zorgt voor een versimpeling op tafel. Zuinig met linnen, één glas voor water en wijn, wegwerpbestek en witte borden. Sober gedekte tafels zijn hip.

Reageer op dit artikel