artikel

Roots, Amsterdam

Restaurant

Designer Keith Lucas heeft het begrip jachthuis een moderne invulling gegeven in Roots. Geweien aan de muur zijn wit gespoten met autolak, veel grof leisteen, houten tafels met betonlaag en spannende doorkijkjes. De koperen bar met geïntegreerde led-verlichting is een echte eyecatcher.

Roots, Amsterdam

De gast ziet hoenders aan het spit draaien, terwijl hij rustig z’n Jägermeister wegnipt. ‘Roots brengt je back to the roots’, is het motto van de eigenaren Erik Recter en Alco Rijksen.

Een grote open keuken vormt het middelpunt van het restaurantgedeelte. ,,Onze chef-koks Cas van Linden en Joost Cremers willen de oerkeuken laten herleven, maar dan wel in een nieuwe stijl. De smaken zijn grof, heel eerlijk en volgens oude Hollandse traditie’’, vertelt Erik Recter. ,,De foodstyle van Roots lijkt op een vergeten keuken. Veluwse hoender rechtstreeks van het spit, visstoofpot uit de houtoven of zoervleisch, een traditioneel Limburgs gerecht. Rundvlees, een dag gestoofd in azijn, daarna een dag doorsudderen in peperkoeken en appelstroop.’’

De eigenaren verdelen hun aandacht tussen Roots en Looks, het restaurant dat ze twee jaar geleden openden in de Binnen Bantammerstraat.

Stadhouderskade 123. Tel. (020) 675 07 07. www.rootsamsterdam.nl. Capaciteit: 64 zitplaatsen. Prijsindicatie: hoofdgerechten €13,50 tot €33,50. Dagelijks geopend van 10.00 tot 01.00 uur.

Reageer op dit artikel