artikel

Rue de la Plume, Alkmaar

Restaurant

Restaurant-wijnwinkel Rue de la Plume (de Franse naam voor het adres) is een nieuw concept in de Alkmaarse horeca.

Rue de la Plume, Alkmaar

Eigenaar/kok Eric Smit (49) kan bogen op jarenlange ervaring als chef-kok in diverse zaken, als uitbater van zijn restaurant ’t Stokpaardje in Alkmaar en de laatste jaren in zijn wijnwinkel in Heerhugowaard. Nu verenigt hij zijn passies in Rue de la Plume. Het idee deed hij op tijdens wijnreizen in het buitenland.

‘Veel dinergasten kopen na het eten in de winkel de wijn die ze in ons restaurant hebben gedronken. Tegen de winkelprijs uiteraard; de flessen zijn er standaard €12,50 goedkoper.’

Naast het schenken van goede wijn is eerlijk eten voor Eric Smit een belangrijke voorwaarde. ‘Mensen moeten waar voor hun geld krijgen.’ Hij voert een lunch- en à-la-cartekaart en serveert elke twee weken een nieuw driegangenmenu. In de keuken krijgt hij assistentie van Sequoia Markham.

Veerstraat 22. Tel. (072) 520 12 12. www.ruedelaplume.nl. Capaciteit: 32 zitplaatsen; eetbar 10 personen. Prijsindicatie: driegangenmenu €27,50; verrassingsmenu vier gangen €45,- inclusief aperitief en wijnarrangement. Geopend wo t/m za vanaf 12.00 uur. Verder op afspraak.

Reageer op dit artikel