artikel

Team The Colour Kitchen A’dam wint First Inspiration Tournament

Restaurant

Het Amsterdamse Colour your Dreams team gaat elke week sporten onder begeleiding van hun vaste sportcoach Raymond Koen. Aangezien we het belangrijk vinden dat onze leerlingen actief met sport bezig zijn, trainen ze elke week op een vaste dag. Vaak gaan ze met coach Raymond voetballen op het nabijgelegen voetbalveld in Amsterdam Nieuw-West.

Team The Colour Kitchen A’dam wint First Inspiration Tournament

Een aantal maanden geleden is ineens het idee ontstaan om samen met de leerlingen van andere restaurants een voetbaltoernooi te organiseren. Het doel van dit toernooi was om de leerlingen op een sportieve manier samen te laten werken en hen de mogelijkheid te geven om ervaringen uit te wisselen.

Vooral sportiviteit stond hierbij hoog in het vaandel: ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’ (maar uiteindelijk wilden ze natuurlijk allemaal winnen…). Het eerste voetbaltoernooi in samenwerking met de leerlingen van restaurant Fifteen, Dok51 en sportcoach Raymond Koen is inmiddels gehouden op vrijdag 22 juli.

De leerlingen konden tijdens het toernooi in de praktijk brengen wat ze na al die maanden van hun sportcoach hadden geleerd. Raymond fungeerde met zichtbaar veel plezier als scheidsrechter. Alle teams waren bloedfanatiek en hebben gestreden tot het bittere einde. Na een aantal halve finale wedstrijden die eindeloos leken te duren, ging het team van The Colour Kitchen Amsterdam er met de beker vandoor. Chek-kok Arno Spork, die zelf ook niet onverdienstelijk meespeelde, is enorm trots op zijn eigen team.

De leerlingen zijn allemaal laaiend enthousiast over dit eerste toernooi. De overige teams willen natuurlijk revanche en gaan fanatiek aan de slag om de volgende keer het team van The Colour Kitchen Amsterdam te kunnen verslaan. Na een heerlijke BBQ ter afsluiting van het toernooi, zijn meteen plannen gemaakt met sportcoach Raymond Koen om het toernooi twee keer per jaar te organiseren.

Het team van The Colour Kitchen wenst iedereen een hele fijne zomer!

Kijk voor meer informatie over het project op www.colouryourdreams.org. Voor meer informatie over het restaurant en reserveringen kun je terecht op: www.thecolourkitchen.com.

Tekst: Janine de Laat

Reageer op dit artikel