artikel

Varkensvlees: wel of niet haalbare kaart

Restaurant

Op menig kaart in een eetcafé of middenklasse restaurant kom je het tegen: varkenshaasje in champignonroomsaus. Een gerecht dat net als de biefstuk en de schnitzel tot de ‘klassiekers’ behoort in deze bedrijfstypen.Bij De Koksehoeve in het Brabantse Gemert is een variant hierop, de varkensfilet in champignonroomsaus, een hardloper in de lentemaanden april en mei. Goed voor 500 bestellingen in twee maanden.
Wat vindt u: is varkensvlees verkoopbaar in uw restaurant en hoe pakt u dat aan?
Reageer hier…

Varkensvlees: wel of niet haalbare kaart

Daarnaast brengen we deze week ook een verhaal in Misset Horeca over het topvlees van het Spaanse Ibéricovarken. Bedoeld voor topkoks. Deze laten echter weten een hard hoofd te hebben in het verkopen van varkensvlees in hun toprestaurants. Dat zou te lastig zijn door het imago van varkensvlees en de associatie met de bioindustrie die vaak wordt gelegd. Een hardloper zal varkensvlees in dit marktsegment niet worden. Geen haalbare kaart dus.

Wat vindt u: is varkensvlees verkoopbaar in uw restaurant en hoe pakt u dat aan?

Reageer hier…

Per mail ontvingen we op de redactie al een reactie van Moniek Krul van Herberg Bie de Tantes is het Limburgse Mechelen

,,Wij hebben de gewone standaard varkenshaas met champignon roomsaus op de kaart staan. Dit omdat het gewoon niet mag ontbreken. Maar sinds de invoering van onze nieuwe kaart, in april, hebben we een hardloper van varkensvlees: LIVAR. Het staat voor Limburgs varken. Wij serveren het met gebakken spek en champignons, mensen smullen ervan. Je hoeft dus niet helemaal naar Spanje, ook in Nederland is het mogelijk een lekker en verantwoord stukje vlees te bereiden.’’

Na de nieuwsbrief zijn ook deze reacties nog binnengekomen:
‘Als cateraar bied ik vooral het LIVAR vlees aan, vlees met een mooie afkomst, goede kwaliteit en met een verhaal. De moeite waard om voor te stellen aan mijn cliënten. Over het algemeen reageert men positief. Ook de gedroogde ham en gedroogde worstjes van dit varken zijn zeer goed te presenteren. Persoonlijk hebben de LIVAR karbonades mijn voorkeur voor de BBQ. Kortom, een goed product met een goed verhaal wat mits goed verteld, zeker verkoopbaar is!’
Hayke Rijneveld
www.HaykeKookt.nl

‘Voor het eerst sinds jaren hebben wij weer de varkenshaas op de kaart staan. Vooral oudere mensen vinden het een lekker stuk vlees.Wij serveren hem met een salie saus. Een hardloper is het niet maar er is regelmatig vraag naar.’
Alie Huisman
Yachtclub Marina Makkum

Reageer op dit artikel