artikel

Veel onderzoek ten grondslag aan lijst

Restaurant

Een open inschrijving, expertbijdrages, bezoeken van mystery guests, een collegiale toetsing en beoordeling door een vakjury. De Misset Horeca Chinese Restaurant Top 100 wordt met zorg samengesteld.

Veel onderzoek ten grondslag aan lijst

De Chinese restaurant top 100 is een ranglijst die de restaurants niet alleen culinair beoordeeld. Het is ook een diepgravend onderzoek naar service, dienstverlening, gastvrijheid én, inderdaad, goed eten.

Er zit veel tijd en energie in het zorgvuldig samenstellen van de Chinese Restaurant Top 100. Dat gebeurt in een aantal stappen:

Stap 1:

gesprekken met eigenaren en chefs hebben geleid tot het opstellen van een vragenlijst en een onderzoeksopzet.

Stap 2:

Een open inschrijving. Restaurants die zich hebben ingeschreven, zijn samen met genomineerde restaurants beoordeeld door een vakjury. De genomineerde restaurants zijn aangedragen door groothandels die leveren aan de chinese sector, de kennis van de redactie en experts uit de chinese wereld zelf.

Stap 3:

Uit die genomineerden zijn 120 restaurants gekomen, die zijn bezocht door een mystery guest. De totaalscore van een visit zorgt voor een eerste ranking.

Stap 4:

Om te garanderen dat de restaurants in de top ook constant presteren, is de top 25 een tweede maal bezocht.

Stap 5:

De top 15 die dan ontstaat na twee bezoeken is beoordeeld door alle restaurants in de top 100 vanaf plek 16 tot en met 100. Een collegiale beoordeling.

Stap 6:

De top 5 is bezocht door een hoofdjury met daarin Peter Garstenveld, hoofdredacteur Misset Horeca, Thomas Kascha, directeur van AQ services, het bureau dat de mystery-bezoeken organiseert, en Pascal Jalhaij van Marfo en voormalig tweesterrenchef.

Om de ranking van de afhaalafdelingen te bepalen, is een aparte vragenlijst opgesteld. Voor de wokrestaurants is een afzonderlijk gedeelte in de bestaande vragenlijst opgenomen.

Misset Horeca is een vakblad en kijkt naar ziel en zakelijkheid van de sector. Een goed restaurant biedt zijn gast goed eten voor een goede prijs en verdient er een goede boterham aan. Om die reden horen wok-restaurants ook thuis in deze lijst.

Reageer op dit artikel