artikel

Versier je desserts met een spaghetti van koffie

Restaurant

In zijn dessert Tiramisu Silvester Style heeft Silvester Heijligers van restaurant Silvester in Sittard een ‘spaghetti’ van koffie verwerkt. Dit item zorgt voor een verrassend effect en oogt mooi op het bord. Silvester Heijligers demonstreert in het bijgaande filmpje hoe je de spaghettislierten van koffie maakt.

Versier je desserts met een spaghetti van koffie

Spaghetti van koffie maken

Ingrediënten:

225 cc espresso

25 g bruine basterdsuiker

5 g agar

2,5 g gellan

Bereidingswijze:

Breng de espresso, suiker, agar en gellan aan de kook. Verdeel de massa in de spuit. Verdeel de massa in de dunne slang en zet dit op ijswater. Breng de slang aan op het kidde-apparaat , spuit de massa leeg op ijswater zodat er spaghetti wordt gevormd. Breng de spaghetti aan op het bord.

Reageer op dit artikel