artikel

Videobouwjournaal ’t Schulten Hues (6)

Restaurant

Een gedenkwaardige dag voor ’t Schulten Hues. Het oude pand aan de Houtmarkt wordt ingeruild voor een grote gebouw aan het ’s Gravenhof, enkele honderden meters verdrop in het historische centrum van Zutphen. Voor Peter en Jacqueline een spannende dag.

Videobouwjournaal ’t Schulten Hues (6)

De dag begint vroeg, zeker voor horecamensen. Een grote verhuiswagen komt voorrijden wanneer de binnenstad nog uitgestorven is. Direct beginnen de verhuizers met hun klus. In rap tempo wordt het restaurant leeggehaald, de keuken gedemonteerd en het woongedeelte boven de zaak ontruimd.

In het ‘nieuwe’ pand iets verderop zijn intussen bouwmensen en instalateurs druk bezig met de opbouw van het nieuwe restaurant. Ze hebben nog slechts enkele dagen voordat de eerste gasten komen. De klus moèt voor die tijd geklaard zijn.

Dat betekent dat de spanning licht voelbaar is. De laatste hand wordt gelegd aan de keuken en de vloerbedekking wordt in rap tempo in het gebouw geplaatst. De toiletdeuren krijgen vandaag een likje verf en de statige trap wordt geboend.

Buiten zijn, ondanks de regen, enkele hoveniers aan de gang. De onkruid op het schoolplein heeft plaatsgemaakt voor fraaie natuurstenen. Een muurtje van een halve meter hoog maakt het geheel nog mooier. Wanneer het weer het toelaat, kunnen gasten op de binnenplaats hun gerechten nuttigen, met zich op de oude Middeleeuwse stadsmuur.

Bekijk hier aflevering een van het bouwjournaal…

Bekijk hier aflevering twee van het bouwjournaal…

Bekijk hier aflevering drie van het bouwjournaal

Bekijk hier aflevering vier van het bouwjournaal

Bekijk hier aflevering vijf van het bouwjournaal

Reageer op dit artikel