artikel

Videobouwjournaal ’t Schulten Hues (7)

Restaurant

In de laatste en extra lange aflevering van het bouwjournaal rondom het nieuwe ’t Schulten Hues zien we het eindresultaat. Het restaurant is helemaal klaar en ontvangt al sinds eind december gasten.

Videobouwjournaal ’t Schulten Hues (7)

Voor Peter Gast en Jacqueline van Liere komt daarmee een eind aan een spannende periode. Een periode waarin ze snoeihard hebben gewerkt om hun nieuwe droom, een toprestaurant op een toplocatie in een topgebouw, te verwezelijken.

In slechts zes weken tijd veranderen bouwlui een nagenoeg leegstaand pand om tot een fraaie, luxe eetgelegenheid. Gevolgd door een verhuizing van de Houtmarkt naar het enkele honderden meters verderop gelegen ’s Gravenhof. Minder dan een week konden ze proefdraaien om vervolgens de eerste officiele gasten te ontvangen.

Wat vooraf een megaklus werd genoemd, bleek ook een megaklus te zijn. Maar op een paar kleine zaken na verliep de bouwfase vlekkeloos en beschikken Gast en Van Liere over restaurant waarmee ze vooruit kunnen.

Want vooruit willen ze. Nog dit jaar zal namelijk een soort van tweede fase ingaan waarbij het restaurant stap voor stap wordt uitgebreid. Zo is het plan om op de binnenplaats, in de volksmond ‘het oude schoolplein’ genoemd, een outdoor-keuken te installeren om gasten op het terras nog beter te kunnen bedienen. Verder zijn er plannen om een ruimte op de eerste etage in te richten voor grote partijen. En denkt Gast alweer aan een tweede boek.

In de laatste aflevering van het bouwjournaal zien we niet alleen het eindresultaat. Ook vertellen de hoofdrolspelers in een interview over hun avontuur. Tot slot heffen ze samen met hun personeel het glas op een geslaagd project.

Bekijk hier aflevering een van het bouwjournaal…

Bekijk hier aflevering twee van het bouwjournaal…

Bekijk hier aflevering drie van het bouwjournaal

Bekijk hier aflevering vier van het bouwjournaal

Bekijk hier aflevering vijf van het bouwjournaal

Bekijk hier aflevering zes van het bouwjournaal

Reageer op dit artikel