artikel

Vis, Rotterdam

Restaurant

Vis zit op de eerste verdieping van vijfsterrenhotel The Westin Rotterdam, maar is een op zichzelf staand restaurant waar vis centraal staat. ‘Vis is trendy, goed voor de gezondheid en een mooi product om mee te mogen werken. Dus daar vertellen we graag over’, aldus executive chef Jos de Groot (l).

Vis, Rotterdam

‘Het is de versheid van de ingrediënten en de puurheid van de schotels in combinatie met de wijnen, die voor een mooie culinaire ervaring zorgen. De seizoensgebonden vis- en schaaldieren worden op een eerlijke manier bereid. Specialiteiten zijn de fruits de mer, zoals deze geserveerd worden in Bretagne, bouride uit het zuiden van Frankrijk, maar ook seizoensgebonden Nederlandse producten als zeekreeft uit de Oosterschelde, garnalen van Stellendam en oesters uit Zeeland. En de lunch, die wordt gegarandeerd binnen een uur opgediend.’

De loungebar van Vis biedt een breed assortiment aan wijnen, champagnes en cocktails. De kaart is geïnspireerd door maître/sommelier Leo Oldenburg (r).

Weena 686. Tel. (010) 413 10 01. www.restaurantvisrotterdam.nl. Capaciteit: 80 zitplaatsen. Prijsindicatie: driegangenmenu €39,50. Ma t/m vr lunch 12.00 – 14.30 uur; ma t/m zo diner 18.00-22.00 uur.

Reageer op dit artikel