artikel

Vrienden van de Waard, Valkenswaard

Restaurant

Vrienden van de Waard is een restaurant-brasserie in een karakteristiek oud pand, gelegen aan de rand van het bos. Het is het nieuwe bedrijf van Arjan (l) en Astrid Cobelens. Zij namen Listers Valkenswaard over en pasten het interieur en de menukaart volledig aan.

Vrienden van de Waard, Valkenswaard

Waarom de overstap? Arjan: ‘We willen groeien en zien hier meer mogelijkheden. Meer stoelen, dus kunnen we grotere partijen binnenhalen. Verder hebben we een prachtig terras met speeltuin en een eigen parkeervoorziening.’

Arjan Cobelens staat zelf achter de kachel. Hij kookt ambachtelijk met dagverse producten en met de seizoenen mee. Hij volgde de SVH-opleiding, specialisatie restaurantkok, in Apeldoorn. Gastvrouw Astrid heeft de Middelbare Hotelschool in Heerlen achter de rug. Souschef is Marc Boogers (r). Het interieur is een mengelmoes van klassiek en modern, en de tafels zijn linnengedekt.

Eindhovenseweg 264. Tel. (040) 204 70 71. www.vriendenvandewaard.nl. Capaciteit: 175 zitplaatsen; terras 200; parkeerplaatsen 200. Prijsindicatie: driegangenmenu €29,50. Geopend ma t/m za vanaf 16.00 uur; zo vanaf 10.00 uur.

Reageer op dit artikel