artikel

Weblog uit het Holland Heineken House

Restaurant

Tatsiana van Neerbos , 4e jaars student aan de Haagse Hotelschool, werkt de komende weken als vrijwilliger in het HHH in Vancouver. Ze is ingedeeld in de Outlet Olympic Club. Het restaurant voor de Vip’s, leden van het koninklijk huis en NOC/NSF relaties, sponsoren en atleten. Voor Missethoreca.nl houdt ze de komende weken een weblog bij.

Vertrek uit Nederland, aankomst en eerste klusjes

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover. Die dag vertrok ik per vliegtuig naar mijn eindbestemming Vancouver. Op schiphol werd ik bij binnenkomst al meteen aangehouden door schipholtv om de groeten te doen. Natuurlijk wilde ik mijn fysiotherapeut Arno van Hoeven bedanken voor het feit dat ik zonder hem niet naar Vancouver had kunnen gaan, dus deed ik hem graag de groeten.

Daarna kon ik me meteen aansluiten bij alle andere zwarte Holland Heineken House jassen om in te checken. De vlucht van negen uur ging erg snel voorbij. Helaas heb ik kleintje pils niet gezien, maar we werden wel vergezeld door Russische, Roemeense en Italiaanse sporters. ‘s Avonds om half 6 kwamen we aan, waar we werden opgewacht door twee bussen om iedereen naar het hotel Holliday Inn te brengen.

In het hotel lag de receptiebalie vol kamersleutels en werden de kamergenoten bekend gemaakt. Mijn kamergenoot is Sanne van Schaik, die ook al gezellig naast mij zat in het vliegtuig. Wat een geluk! Echt een onwijs leuke meid! Eenmaal de hoteldeur geopend viel onze mond open. We hebben gewoon allebei een eigen queensize bed. WAUW! Dat is zo gaaf! Daarbij hebben we een grote badkamer met bad. Wat een luxe! Dan te bedenken dat bij eerdere spelen de Holland Heineken House crew verbleef in een jeugdhostel waarbij ze met z’n twaalven op een kamer slapen en badkamer moesten delen.

Na de spullen te hebben uitgepakt werd er natuurlijk een drankje gedaan in de bar van het hotel. De bar stond natuurlijk meteen helemaal volgeladen met Nederlanders, omdat iedereen graag kennis wilde maken met de ‘kersverse’ crew. De eerste nacht heb ik echt slecht geslapen. Flink last van een jetlag dus. Om 2 uur ’s nachts begon het al: wakker. Daarna nog een paar keer en vanaf half 6 ben ik niet meer in slaap gevallen.

Zaterdag was mijn eerste werkdag in het Holland Heineken House. Om 8 uur ’s ochtends werden taxi’s voorgereden bij ons hotel om iedereen naar het Holland Heineken House te brengen. Helaas was dat de eerste en de laatste keer dat we werden gebracht, want in het vervolg moeten we gebruik maken van de ov-fiets van de NS.

Iedere ochtend wordt er ontbijt geserveerd in het crewruimte naast het Holland Heineken House. Daarna kregen we een rondleiding om te zien dat de opbouw in volle gang is. Het is echt een hele klus om een ijshockeystadion om te toveren tot het feesthuis van alle Nederlanders. Die ochtend was het nogal lastig om ineens zoveel mensen van klusjes te voorzien dat we een uurtje de naastgelegen shopping mall mochten verkennen. Na de lunch sloot ik aan bij het meubelteam; het sjouwen van tafels,banken en stoelen naar de juiste outlet. Verder heb ik veel tafels in elkaar gezet en gordijnen opgehangen, zodat alle wanden mooi afgewerkt worden. Daarna was het alweer tijd voor het diner, wat echt super goed wordt verzorgd door cateraar Albron. Ook nacht twee was de jetlag nog aanwezig en was ik wederom om half 6 klaarwakker.

Zondag heb ik wederom meubels gesjouwd en alle overige tafels in elkaar gezet. Die dag werd ook het rooster bekend gemaakt. Vanaf donderdag t/m volgende week zondag heb ik een late shift van 17.00 tot sluit. Wel fijn, want dan kan ik eindelijk de stad gaan verkennen!!

Vandaag bestond mijn klusje uit het ophangen van de plasma tv’s samen met Sanne. Best een zware klus voor ons. Maar wij stoere dames kunnen dat best. Dus na veel sjouwen, kwam het echte vakmanschap eraan te pas: meten, aftekenen, boren en monteren maar. En het eindresultaat mag er wezen hoor: vier plasma’s strak tegen elkaar en ook nog eens helemaal waterpas! Omdat een echte openhaard niet mocht in het restaurant De Lodge, wordt de sfeer alsnog gecreëerd met een openhaard dvd op deze vier schermen.

Deze avond kwam ook de laatste groep crewleden aan, voornamelijk bestaande uit bar-,beveiliging- en Foodplaza (snackcorner) medewerkers. De meeste hiervan verblijven in een ander hotel: Four Points dat slechts op vijftien minuten loopafstand ligt van het Holland Heineken House. Wij daarentegen moeten twintig minuten fietsen. Uiteraard werd ook deze nieuwe groep gezellig ontvangen in de bar van het Holliday Inn.

» Albron houdt voor Missetcatering.nl ook een weblog bij uit Vancouver. Lees hier de eerste bijdrage van Tamara Chaloulakos van Albron.

Reageer op dit artikel