artikel

Zuiver, Utrecht

Restaurant

Marco en Rob Peek, bekend van Brothers Horeca Groep, stonden voor een enorme uitdaging toen zij de vervallen boerderij aan de rand van de Leidsche Rijn kochten. In drie maanden tijd creëerden zij er horecabedrijf Zuiver. Een onderkomen voor zowel de zakelijke als de particuliere markt.

Zuiver, Utrecht

De boerderij is omgetoverd en uitgebouwd met 400 m2 en biedt mogelijkheden voor het dineren in de oude opkamer, vergaderingen in de aangebouwde ruimtes, diners voor 100 personen, recepties en bruiloften voor 250 personen.

Zowel de eigenaren als bedrijfsleider Patrick van den Brink (foto) zijn enthousiast over de ligging. ‘Direct aan de A2, temidden van woonwijken en industrie, maar tegelijkertijd ligt Zuiver ook midden tussen de weilanden. Die combinatie maakt het bijzonder. De gecreëerde stijl van het interieur voelt als een warme deken. De eerste reacties zijn dan ook lovend.’

De keuken is ‘van een moderne gastronomische kwaliteit’, waarbij eerlijke producten worden gebruikt. Verantwoordelijk daarvoor zijn chef-kok Leon Ehlert en sous-chef Mike Cohen. Een uitschieter op de kaart is tot nu toe de Surf & Turf van tournedos en langoustines, met citroen couscous, peultjes en een eigen jus.

Krommewetering 51. Tel. (030) 238 32 33. www.zuiverhoreca.nll Capaciteit: restaurant 90 à 100 couverts. Prijsindicatie: driegangenmenu €39,-. Open: ma t/m vr vanaf 10.00 uur; za/zo vanaf 11.30 uur.

Reageer op dit artikel