artikel

Zwitserse wijnen bieden spanning op kaart

Restaurant

GaultMillau’s Sommelier van het Jaar, Edger Groeneveld, heeft met 320 wijnen een heel brede kaart. Naast de grote klassieke Franse huizen die passen bij een klassiek restaurant als Het Koetshuis, zoekt hij naar spanning. Die komt bijvoorbeeld van een achttal Zwitserse wijnen zoals de Morges van Henri Cruchon.

Zwitserse wijnen bieden spanning op kaart

‘Het is makkelijk om een kaart samen te stellen met grote namen, maar het is noodzaak om in een restaurant als dit ook de oude vertrouwde Meursaults te hebben. Dat verwachten gasten van je. Aan de andere kant zoek ik wel naar bijzondere, onbekende wijnen. Ik heb Sloveense, Libanese en Zwitserse wijnen. Vooral Zwitserse zijn lastig aan te komen, maar er worden heel mooie wijnen gemaakt.’

Zie Misset Horeca nummer 49 van 10 december voor het volledige interview met Edger Groeneveld.

Bekijk hier de wijnkaart van Het Koetshuis.

Reageer op dit artikel