artikel

Concept voor plantaardig eten Ik DurV gelanceerd

Restaurant

Met de overhandiging van het eerste proefpakket met plantaardige producten door Jeroen Willemsen van Beeter-producent Ojah aan Veneca-secretaris Liesbeth Dirven is op 14 mei het concept Ik Durv gepresenteerd in Monster.

Concept voor plantaardig eten Ik DurV gelanceerd

Doel van het nieuwe concept  is om (bedrijfs)restaurants aan te sporen om aan de slag te gaan met plantaardige alternatieven voor vlees en vegetariërs en flexitariërs te bedienen. Uit onderzoek van Motivaction is gebleken dat 28% van de flexitariërs vindt dat er voor hen voldoende aanbod is als ze buiten de deur eten.

Gratis proefpakket

Ik Durv-gerechten bevatten een plantaardig alternatief voor vlees. Daarbij staat de V van Durv staat voor variatie, voedzaam, verrassend en verantwoord. Honderd koks kunnen tot 30 juni een gratis proefpakket bestellen om te experimenteren en te inspireren. Via www.ikbenflexitarier.nl/ikdurv/ is het gratis Ik Durv-pakket te bestellen.

Jamsessie

De actie ging op 14 mei van start met een culinaire jamsessie van twaalf chef-koks bij Koppert Cress in Monster. Ik Durv is een initiatief van een gelegenheidscoalitie van Natuur & Milieu, Beeter producent Ojah, Albron, The Terrace en de restaurants Puur (Berg en Dal), Keuken van Hackfort (Vorden) en Hotel en congrescentrum Papendal (Arnhem).

Proef

Een eerste proef met Ik Durv-gerechten loopt momenteel in de drie restaurants en in een aantal bedrijven die gebruik maken van catering door Albron, waaronder het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en het Paleis van Justitie. Ik Durv wordt mede mogelijk gemaakt door het Platform Verduurzaming Voedsel.

Recepten

De koks die aan de slag gaan met het proefpakket waarin producten zitten van producent Beeter, kunnen hun recepten insturen. Ze worden geplaatst op www.flexitarier.nl en facebook om andere koks in horeca en catering te inspireren.

Beeter is een product op basis van duurzame soja en water. Het is in 2011 door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste plantaardige alternatief voor vlees.

Reageer op dit artikel