artikel

Ronald Voogel: ‘Voor Chapeau! is het pas begonnen

Restaurant

In theorie maken alle tweesterrenrestaurants kans op een derde ster, maar dat Chapeau! in Bloemendaal deze eer dit jaar toekomt is volgens eigenaar Roland Voogel niet realistisch. ‘Onze chef Jan Sobecky vatte het vorig jaar na de toekenning van de tweede ster treffend samen: voor ons begint het nu pas.

Ronald Voogel: ‘Voor Chapeau! is het pas begonnen
Ronald Voogel: ‘Voor Chapeau! is het pas begonnen

Michelin heeft ervoor gekozen om na zes jaar weer een evenement te organiseren rondom de presentatie van de nieuwe gids. Betekent dit de komst van een nieuw driesterrenrestaurant?

‘Ik heb geen idee of er een link is. Ik weet niet wat de beweegredenen zijn van Michelin om de nieuwe gids op deze manier te presenteren.’

Is jouw restaurant in dat geval een serieuze kanshebber?

‘Alle tweesterrenrestaurants maken kans op een derde ster. In ons geval is dat echter niet realistisch, want we hebben vorig jaar november de tweede mogen ontvangen. Onze chef Jan Sobecky vatte het toen al treffend samen: ‘nu begint het pas’. We zijn afgelopen jaar verdergegaan vanaf het niveau waarop we zaten toen Michelin ons de tweede ster toekende. We hebben veel nieuw publiek mogen ontvangen,waaronder opvallend veel internationale gasten. En we merken dat onze vaste gasten erg trots zijn.’

Welke collega krijgt in dat geval de derde ster?

‘We kennen allemaal de bekende rijtjes met kandidaten. Wij gaan ons daar niet in mengen, ook omdat we geen idee hebben wie het zou kunnen worden. We gunnen het in ieder geval iedereen.’

Jouw geheimtip! Welk restaurant gaat dit jaar zijn eerste Michelinster krijgen?

‘Geen idee. We hebben geen namen van kandidaten.’