artikel

Sonja en Nico Boreas: ‘Tot nu toe niet zo mee bezig

Restaurant

Sonja en Nico Boreas van restaurant Boreas in Heeze waren ‘tot nu toe eerlijk gezegd niet zo bezig’ met de speculaties rondom de mogelijke toekenning van een nieuwe derde ster. ‘Of we zelf een serieuze kandidaat zijn? Geen idee eigenlijk. Zo’n evenement is altijd leuk, ook zonder nieuwe derde ster.

Sonja en Nico Boreas: ‘Tot nu toe niet zo mee bezig
Sonja en Nico Boreas: ‘Tot nu toe niet zo mee bezig

Michelin heeft ervoor gekozen om na zes jaar weer een evenement te organiseren rondom de presentatie van de nieuwe gids. Betekent dit de komst van een nieuw driesterrenrestaurant?

‘We hebben geen idee of er een nieuw drie sterrenrestaurant bij komt nu Michelin de gids weer presenteert. Zo’n evenement is altijd leuk en gezellig, ook als er geen nieuwe drie sterren vallen.’

Is jullie restaurant in dat geval een serieuze kanshebber?

‘Eerlijk gezegd waren we er tot nu toe eigenlijk niet zo mee bezig. We hebben dan ook geen idee of wij zelf een serieuze kanshebber zijn.’

Welke collega krijgt in dat geval de derde ster?

‘Dit is een vraag die alleen Michelin kan beantwoorden. In principe maakt ieder restaurant met twee sterren kans op een derde ster. Wie dat zou moeten zijn? Dat weten we niet.’

Jouw geheimtip! Welk restaurant gaat dit jaar zijn eerste Michelinster krijgen?

‘Moeilijk om te voorspellen wie in aanmerking komt voor de eerste ster. Er zijn genoeg restaurants die enorm hun best doen en op hoog niveau koken. Michelin beslist….’