artikel

Auguste, Maarssen

Restaurant

Gasten maken bij restaurant Auguste kennis met de culinaire hoogstandjes van de nieuwe chef-kok Giulio Iadarola, die werkzaam was in sterrenrestaurants als De Lindenhof en Tante Koosje.Gastheer/sommelier is Siwan Balli. Z’n uitgebreide klassieke wijnkaart telt maar liefst 500 verschillende wijnen vanaf jaargang 1960.

Auguste, Maarssen

Voordat de droom van een eigen zaak uitkwam, was hij jarenlang de wijnspecialist van onder meer Fitou en Tante Koosje. Nu wendt hij z’n expertise aan in een eigen restaurant, waar de geklimatiseerde wijnkelder middenin de zaak is gesitueerd.

Ook het interieur van Auguste heeft eraan moeten geloven. Zo zijn de muren voorzien van lagen bladgoud en brons. Aan die muren hangen werken van meestervervalser Geert Jan Jansen, terwijl de bronskleurige gordijnen van linnen met zijde de chique uitstraling compleet maken.

Straatweg 144. Tel. (0346) 56 56 66. www.auguste.nl. Capaciteit: 40 zitplaatsen; terras 35. Prijsindicatie: tweegangen lunchmenu €28,50; viergangenmenu €39,50. Geopend: ma t/m vr lunch 12.00-15.00 en diner 18.00-22.30 uur. Za vanaf 18.00 uur. Zo gesloten.