artikel

Bordjes, Naarden

Restaurant

Fraîche is omgetoverd tot restaurant Bordjes. Chef-kok en eigenaar Sidney Heinze gaat voor een ander concept. De ‘bordjes’ zijn ouderwetse gerechten uit binnen- en buitenland, maar in een modern jasje gestoken.

Bordjes, Naarden

Suddervlees, in échte boter gebakken sliptongetjes of rosé gebakken kalfslever met spek en ui. Zijn signature dish – pasta in truffelsaus – ontbreekt niet in de tapasachtige formule. ‘Ik heb goed om me heen gekeken en zo een laagdrempeliger concept bedacht’, verklaart Sidney Heinze de overgang van het hoger gegrepen Fraîche naar de stijl van een eetcafé met aanzienlijk lagere prijzen. Heinze: ‘Maar wel een heel goed eetcafé. Ik wil er wél in uitblinken en ik haal er net zo veel voldoening uit als bij Fraîche. De start van Bordjes is een goede move geweest. We zitten elke dag vol.’

De kok, die ooit werkte bij sterrestaurant Tante Koosje in Loenen aan de Vecht, veranderde het interieur van modern en strak naar huiselijk en ouderwets. Met ouderwetse servieskasten en betegelde schouwen. ‘Een gezellige huiskamersfeer past wel in het rustieke Naarden’, stelt Heinze. ‘Bij Fraîche voelde de plaatselijke bevolking zich opgelaten; ze wilden niet de hele avond tafelen. Nu komen ze binnen om ‘even een bordje te doen’.’

Cattenhagestraat 9. Tel. (035) 694 88 03. www.bordjesnaarden.nl. Capaciteit: 90 zitplaatsen; terras 40. Prijsindicatie: bordjes hoofdgerecht vanaf €13,-; driegangenmenu €25,-. Dagelijks geopend 12.00 tot 23.00 uur.