artikel

Forel inpakken met gandaham

Restaurant

forel met gandahamWie eens wat anders dan een forel wil serveren, kan van de vis een ‘pakketje’ maken. De forel wordt daarbij omhuld door een plakje gandaham. Hoe u de forel inpakt met ham, laat Luc Bosch u dit keer zien in een filmpje. Bosch is docent aan de Hoge Hotelschool in Maastricht en medewerker aan de rubriek Portret in Misset Horeca. In deze rubriek in weekblad nummer 45 is de ingepakte forel onderdeel van een voorgerecht van topcuisinier Frans van Wissen (restaurant Brigida, Noorbeek) waarin regenboogforel een hoofdrol vervult.

Bekijk hier het recept:

Ingrediënten:

  • 600 g regenboog forellen € 6,87
  • 1 g peper, 1 g zout € 0,03
  • 100 g gandaham € 2,95
  • 50 g boter, geclarificeerd € 0,21

Totale kostprijs voor 4 couverts: € 10,06

Bereidingswijze:

Fileer de forellen, verwijder de graten en de huid, kruid de forellen met peper en zout.Pak de forellen in met de gesneden Ganda ham. Sauteer de forellen licht krokant in de geclarificeerde boter in een anti-aanbakpan.