artikel

Haring-wijntips van Cuno

Restaurant

Wijnschrijver Cuno van ’t Hoff gaf afgelopen week op Twitter een paar wijntips over haring. Welke wijn is goed te doen bij haring. En welke juist niet. Een kort overzicht met de wijnweetjes over haring van Cuno van ‘t Hoff.

Haring-wijntips van Cuno

De haringslok-tip #1: Vanwege romige ziltigheid dit jaar, liggen manzanilla en korenwijn niet voor de hand. Gekoelde sake echter wel. Doen dus!

Haringslok-tip #2: Vooral omdat de haring nu nog vrij stevig en niet zo vet is, niet te uitgesproken drank erbij. Pinot Blanc zou ook kunnen

Haringslok-tip #3: En vermijd die uien en dat zuur. Die slopen je wijn tot de grond toe af.

Haringslok-tip #4: Wijnen met hoge zuren (sauvignon blanc, chardonnay, verdejo) en haring worden ook geen maatjes.

Haringslok-tip #5: Haring en appel zijn excellente echtelieden. Waarom dan niet een (niet te koud) glas appelcider!

Haringslok-tip #5: Houtgelagerde (rokerige neus) wijn met haring werkt niet. Je hebt frisheid en mineralen nodig.

Haringslok-tip #6: Meloen, appel, komkommer gaan goed met haring. Dus ook saké (komkommerig), Muscadet (druif: melon de Bourgogne). Grappig!