artikel

Imposante wijnkelder bij De Zwaan

Restaurant

Roland Peijnenburg nam in 1991 het restaurant over van zijn vader, inclusief de 30.000 flessen tellende wijnkelder. De kelder is intussen in beheer bij sommelier Willem-Jan Klomp, maar Peijenburg trekt nog wel eens een fles open, en toast richting de hemel op zijn vader.

Imposante wijnkelder bij De Zwaan

Intussen zijn het geen 30.000 flessen meer. Peijnenburg bracht dat terug tot 20.000 en intussen zijn het er nog wat minder.

Klomp is vooral trots op de compleetheid van de kaart. ‘We hebben een heel uitgebreide kaart, met ruim 320 verschillende wijnen. Die variëren van grote huizen uit de klassieke streken tot nieuwe wereld en landen als Hongarije. Elke streek is vertegenwoordigd met een klassiek voorbeeld en een verrassende wijn.’

Klomp ziet wijn als onderdeel van het gerecht, het ligt nog net niet op het bord.

Wijn-spijs heel belangrijk, ik proef ook samen met de chef. ‘Maar mijn benadering is vooral: laat gasten drinken wat zíj lekker vinden, niet wat jezelf lekker vindt.’

In Misset Horeca 25 van 18 juni een uitgebreid interview met Klomp en Peijnenburg.

» Bekijk hier de wijnkaart van De Zwaan