artikel

Indiase viscurry op het strand

Restaurant

Eigenaar Manon Hehenkamp van Beachclub Bora Bora in Scheveningen brengt op haar krijtborden gerechten van de kaart extra onder de aandacht. Zoals de succesvolle Indiase viscurry.

Indiase viscurry op het strand

Ingrediënten voor vier personen:

  • 1/5 bos koriander
  • 2 stengels sereh
  • 25 g gember
  • 20 g kerriepoeder
  • 20 g sambal djeroek
  • 20 g ui
  • 5 dl kokosmelk
  • 800 g rijst
  • Olie *
  • 800 g tilapiafilet of gamba’s
  • 800 g seizoensgroenten (peulen, broccoli, paprika, courgette, Chinese kool, paksoi, wortel)
  • 20 g pijnboompitten
  • 80 g spinaziewrap **

Bereiding:

Hak de helft van de koriander en sereh fijn. Schil gember en snijd klein. Rooster pijnboompitten droog in de pan. Blender de koriander met de sereh, gember, kerriepoeder en djeroek djeroek tot een massa. Snipper de ui. Fruit aan met de kruidenmassa. Voeg de kokosmelk toe en laat 15 minuten inkoken. Kook de rijst.

Snijd de vis in dobbelstenen en bak deze ongeveer 5 minuten aan in olie. Vervang eventueel door gepelde gamba’s. Voeg de groenten, pijnboompitten en kokos-kruidenmengsel toe aan de vis. Laat dit ongeveer 8 minuten koken. Dresseer het bord als op de foto. Garneer met andere helft van de koriander en spinaziewrap.

* Naar behoeven ** Eigen recept