artikel

Maak een makreeltartaar

Restaurant

Makreel is weer populair. Jonnie Boer zette deze ‘vergeten’ vis weer op de kaart. Ook aan de slag met makreel?

Maak een makreeltartaar

Makreel is een vis vol goede vetten en daarnaast betaalbaar. Genoeg reden om er mee aan de slag te gaan.

Topkok Rik Jansma maakt een tartaar van makreel welke hij serveert met Ocietra-kaviaar, geitenkaas, rode biet en kikkerbillen. In Misset Horeca nummer 37, een portret van deze jonge chef met een Michelin-ster. Hier de bereidingswijze van makreelfilet in drie stappen.

Recept makreeltartaar (4 couverts)

Ingrediënten
200 g makreelfilet €2,00
5 ml olijfolie €0,35
4 g zout €0,04
<B>Kostprijs </b> €2,39

Maak de makreel schoon. Verwijder het vel en de graten.

Hak de makreel fijn met een mes.

Meng de vis met olijfolie. Breng op smaak met zout.

Schep de makreel in een ronde steker. Druk aan met een tonicstamper.