artikel

Maak wentelteefjes van suikerbrood

Restaurant

Het is een oer-Hollandse klassieker: wentelteefjes. Maakten we ze vroeger van oud brood dat nog over was, nu is het een hip item in de topkeuken.

Maak wentelteefjes van suikerbrood

Topchef Wim Spa van De Smaeck van Spa in Makkinga geeft zijn eigen draai aan wentelteefjes. Hij gebruikt er een regionaal ingrediënt voor: Fries suikerboord. Hij verwerkt zijn wentelteefjes in een dessert samen met een parfait van Fryske dumpkes en een luchtige saus van ananassalie en kummel.

Hoe u de wentelteefjes in een handomdraai maakt, laat Edzard Delstra (docent gastronomie, Stenden Hogeschool, Leeuwarden) zien in het volgende filmpje.

Ingrediënt Prijs
2 eieren €0,18
3 gram kaneel €0,02
0,5 kruidnagel €0,02
1 dl melk €0,09
4 plakken suikerbrood €0,36
60 gram roomboter €0,23
Kostprijs voor 4 couvers €0,90

Meng eidooier, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, suiker en melk in een ruime kom.

Steek het suikerbrood in de gewenste vorm uit.

Haal ze door het beslag. Bak ze in de roomboter.