artikel

Misset Restaurant, Februari 09

Restaurant

Misset Restaurant, Februari 09

Misset Restaurant, Februari 09

De Treeswijkhoeve

Sinds Dick en Anne-Laura Middelweerd De Treeswijkhoeve in Waalre runnen, is het uitgegroeid tot een landelijk bekend restaurant met ster. De sfeer in het familiebedrijf is gemoedelijk, de gastvrijheid groot. ‘Je hoort ons niet gauw zeggen: dat kan niet.’

Hete bliksem

Met hete bliksem en hachee kwam Wim Klerks naar de Bocuse d’Or in Lyon en gaf hij glans aan de comeback van Nederland op het wedstrijdtoneel.

Gewilde stageplek

Horeca-instituten als opleidingsplaats. Drie studenten over hun gewilde leerplek. ‘Als studiegenoten de naam horen, zijn ze al onder de indruk.’

Culinair graafwerk

John van de Ven onderzoekt de herkomst van typisch Nederlandse producten. Asperges blijken Zuid-Hollands van origine en niet Limburgs.

Saus van groenten

De Belgische groentekok Frank Fol gebruikt liever geen room of boter als basis voor zijn sauzen. Hij kiest voor groenten. Dat past in de trend van lichter koken.