artikel

Misset Restaurant, Mei 09

Restaurant

Misset Restaurant, Mei 09

Misset Restaurant, Mei 09

De Leest

Jacob Jan Boerma van De Leest in Vaassen staat bekend als een reislustig sterrenchef. Met zijn partner en gastvrouw Kim Veldman gaat hij vaak op zoek naar spannende eetadressen. De honger naar culinaire inspiratie is nog lang niet gestild. ‘Ik ambieer drie sterren.’

Kok én manager

Als executive chef van The Dylan in Amsterdam is Dennis Kuipers vooral bezig met het managen van zijn keukenteam. Daarvoor is organisatietalent nodig. ‘Deze keuken draait altijd door.’

Food pairing

Welke smaken passen bij elkaar op een bord? De Vlaamse voedingstechnoloog Bernard Lahousse heeft een wetenschappelijk model ontwikkeld dat bekend staat als food pairing.

Johan Cruijff-methode

Culinair grootmeester Robert Kranenborg is voorstander van een platte keukenorganisatie, gebaseerd op hiërarchie. Bij het aannemen van koks hanteert hij de Johan Cruijff-methode.

Pasta als dessert

Ingeburgerd als hoofdgerecht, maar intussen een allemansvriend. Ook in voorgerechten en desserts misstaat pasta niet.