artikel

Misset Restaurant, November 09

Restaurant

Misset Restaurant, November 09

Misset Restaurant, November 09

Ciel Bleu

Onno Kokmeijer werd door Marcel van Aelst, gm van het Okura-hotel, gehaald om van Ciel Bleu een topzaak te maken. In vier jaar kookt hij twee Michelin-sterren. Achteraf vindt Kokmeijer dat hij veel geluk heeft gehad. Nu droomt hij over een keten van Ciel Bleu-restaurants.

Wijn van eigen bodem

Bij Wijngoed Gelders Laren verbouwen ze de druiven waarmee Roelof Visscher van Hof van Twente wijn maakt voor driesterrenrestaurant De Librije.

Hollandse kost

Drie Amsterdamse restaurateurs hebben hun kaart gevuld met Hollandse kost, met een eigentijds tintje.

Inspiratiewolken

De typisch Hollandse wolkenluchten brachten Meesterkok Angelique Schmeinck op het idee voor culinaire inspiratiewolken. Door deze methode kun je in vijf minuten komen tot een heleboel gerechten ideeën als je bijvoorbeeld Hollands Glorie als thema neemt.

Sexy fingerfood

Bakkers gaan voor kwaliteit. Ze blijven komen met noviteiten, brood op een stokje bijvoorbeeld: de brollie. Brood als sexy fingerfood.