artikel

Misset Restaurant, September 08

Restaurant

Restaurant, September 08

Misset Restaurant, September 08

De Lindenhof

Opgebouwd in amper vijftien jaar. De Lindenhof in Giethoorn behoort tot de top van Nederland. ‘Gewoon lekker koken, niet zeuren en zuinig zijn.’ Dat is volgens eigenaar Martin Kruithof de sleutel achter het succes.

Topgroenten

‘s Morgens geoogst en ‘s middags al in de keuken. Het kan met de groenten uit de Tuin van Sint Pieter in Maastricht. Groentetoppers die een ereplaats in de keuken verdienen.

Culinair erfgoed

Nicolas Sarkozy wil de Franse gastronomie laten erkennen als culinair erfgoed. Maar wat betekent dat? Karin Vaneker over de uitvinding van het culinair erfgoed.

Belang van een goed glas

Glazen hebben veel invloed op de smaak en het aroma van de wijn. Het panel proeft dezelfde wijnen in verschillende glazen. Belangrijkste advies: denk na over de glazen.

Revolutie in de keuken

Apparaten zonder keukenachtergrond duiken steeds vaker op in de Nederlandse topkeukens. Chefs worden inventiever. Drie trends